top of page

FEDEZD FEL EGY MÁSIK OLDALAD

A PROGRAMRÓL

A Szivárvány Otthonnal már több, mint 3 éve rendezünk közös programokat és még sok hasonlóan sikeres programot szeretnénk rendezni közösen a jövőben. A programok nagyon színesek, de van, ami változatlan marad: minden alkalommal valami változás történik a résztvevőkben. Az a szeretet és törődés, amelyet az otthonban lakók nyújtanak egy olyan környezetet hoz létre körülöttük, amelyhez mi egyáltalán nem vagyunk hozzászokva. A hétköznapokban a legtöbb ember távol tartja magát a figyatékkal élő emberektől, főleg azért, mert nem tudják hogyn kezeljék őket. De vajon mi törénik akkor, ha jobban a felszín alá nézünk?

AMIÉRT MI OTT VAGYUNK

Az Otthon példamutató munkával teremt egy csodálatos környezetet az otthonban lakóknak. Utazásokat szerveznek, programokat szerveznek, foglalkozásokat szerveznek és mindezt olyan alázattal, szeretettel és odaadással, amely mindannyiunk számára követendő példa. Az Otthonnal közösen szervezett programjainknak két fontos célja van: különleges programok és emberi kapcsolatok.

Különleges programok

Minden egyes alkalom különleges. Egyrészt mert a sok diák egy olyan hangulatot hoz magával, ami még sokáig megmarad az otthonban lakókkal, másrészt pedig mert olyan programokat is tudunk csinálni, amelyekhez 2-3 kísérő nem lenne elegendő.

 

Emberi kapcsolatok

Fel tudod idézni egy új emberrel való megismerkedés izgalmasságát? Felfedezni a közös pontokat és jobban megismerni egymást. Az Otthonban lakók többségének ez még ennél is többet jelent, mivel ők még ritkábban élik ezt át. Vagyis amikor megismeritek egymást és alkalomról alkalomra találkoztok valami olyat adsz, amiről nem is gondolod, hogy mennyit jelent nekik.

 

A PROGRAMOKRÓL RÖVIDEN

Helyszín: Tiszafüred

A látogatások hossza: 1-4 nap

Résztvevők száma: maximum 16 résztvevő

Diákok: Középiskolás diákok, Egyetemista diákok, Külföldi diákok

Utazás: Autóval Budapestről

Szállás: Apartmanokban (2-4 ágyas)

Étkezés: reggeli, ebéd és vacsora az Otthonban

PROGRAMOK AZ OTTHONBAN

9:00 - 9:30 Reggeli

 

Nem is lehet jobban kezdeni a napot, mint tea, kávé és reggeli mellett közösen készülni. Töltődj fel, mert mozgalmas délelőtt vár rád!

 

9:30 - 12:00 Foglalkozás

A reggeli foglalkozások remek alkalmak az új diákoknak, hogy megismerjék a helyet, az Otthonban lakókat és lassan egyre magabiztosabban és kényelmesebben érezzék magukat.

12:00 - 13:00 Ebéd

Ez az első alkalom egy mozgalmas délelőtt után, amikor le tudunk ülni és egy finom ebéd mellett tudjuk átbeszélni a délelőtt eseményeit.

 

13:00 - 16:00 Foglalkozás

 

A délutáni alkalmaknak mindig más hangulata van. Mindenki feloldódik, bátrabb lesz és a nap vége felé már egyre nehezebb lesz elindulni a szállásra.

17:00 - 18:00 Vacsora

 

A szállásra visszaérve jó egy kicsit megpihenni, naplót vezetni, elintézni néhány telefont, majd egy finom vacsorával elkezdeni az estét.

 

18:00 - 22:00 Csapatidő

Az este a csapatról szól. Közösen feldolgozzuk ki hogy élte meg a napot, kinek mi volt a legmaradandóbb emléke, beszélgetünk, játszunk és jól érezzük magunkat.

A NAPI MENETREND

FOGLALKOZÁSOK

Kézműveskedés

Kertészkedés

Agyagozás

Sport

Társasjáték

Főzés

Reflexió

Úszás

Beszélgetés

Zene

bottom of page