top of page

HITÉLET

Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, Aki Hozzá menekül! (Zsol 34:9)

célunk az, hogy egy olyan környezetet és közösséget alakítsunk ki, ahol mindenki teljes biztonságban érezze magát arra, hogy többet megtudjon az Istennel való kapcsolatról, beszéljen róla, elmélyítse azt és segítsen másoknak is ebben.

HITÉLETI TEVÉKENYSÉGEK

Kiscsoportos beszélgetések
A kiscsoportok egy biztonságos környezetet teremtenek az igazi és őszinte beszélgetésekhez. Segít az embereknek megnyílni, megosztani dolgokat egymással, bíztatni egymást és támogatni egymást a Jézust követő útjukon. Igazán részesei lehetnek egymás életének és együtt tudnak növekedni.

Imádkozás

C.S. Lewis úgy tanította, hogy az Isten figyelme mindig rajtunk van, mert korlátlan figyelme van. Minden egyes pillanatára az életünknek figyel. Az imádság beszélgetés az Istennel. Imádságban bármikor elé mehetünk, beszélhetünk Hozzá, hallgathatjuk és ahogyan Rátekintünk és egy élő kapcsolatunk van Vele formálja a szívünket.

Reggeli Bibliai elmélyülések

Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök, és várlak (Zsol 5:4). Saját magunk odaadása az Úristennek reggel kezdődik. Ahogy a szívünket és a lelkünket Hozzá igazítjuk és tisztábban látjuk, hogy kicsoda Ő és kicsodák vagyunk mi feltölt minket a Lelkével, hogy mi az Ő szeretetében tudjuk élni a napunkat. Minden reggel próbáljunk valahogy az Istennel kezdeni a napot, olvasni, gondolkodni, elmélyülni.

Szolgálás

Bármikor is szolgálunk tulajdonképpen az Isten munkálkodó tevékenységéhez csatlakozunk. A Teremtő és én együtt dolgozunk. Nem egy csodálatos dolog erre gondolkodni és ennek a részese lenni!? Gyakran mások szolgálata nem egy örömteli dolog. Kötelességből, bűntudatból, elfogadtatásból vagy egyéb önző okból csináljuk. De ez a szolgálat más. Az Isten szeretetéből az Ő dicsőségére szolgálunk, hogy a Szeretete célba érjen. És csak azért. Az Isten iránt érzett szeretetből árad és a felé irányított szeretetünket fejezi ki.

Bibliaolvasás és tanulmányozás

A Biblia az Isten szeretetlevele hozzánk. Megírta, hogy mi megismerhessük Őt. Ahogy ezt olvassuk megnyílik a szívünk affelé, hogy megismerjük és megtapasztaljuk az Istent, a jellemét, az akaratát és az útját a számunkra. Megismerni Őt és meghallani a hangját segít abban, hogy megértsük kik vagyunk és jobban lássuk és halljuk Őt az életünkben.

bottom of page