top of page

OKTATÁS

A tanulás nem felkészülés az életre, a tanulás maga az élet. (John Dewey)

Hiszünk abban, hogy a cselekve tanulás egy hatásos módszere a fejlődésnek. Ebben a környezetben a résztvevők valós élethelyzetekben találják magukat (pl.:fogyatékos otthonokban való szolgálás, sátrazás, stb...) és segítséggel ezeken a tapasztalatokon keresztül fejlődnek. Az informális oktatás ezen módja egyesíti az embereket egy közös cél alatt, teret ad tudás létrehozására, tapasztalásra, kreativitásra és az egymás támogatására.

FEJLESZTÉSI TERÜLETEK

JELLEM

Tom Yeakley a Growing Kingdom Character című könyvében arról beszél, hogy - annak ellenére, hogy sokan ma úgy gondolják - a készségek önmagukban nem vezetnek egy teljes életre. Fontosak, de nem ezek képzik az alapot. A készségeket egy stabil alapú jellemre lehet ráépíteni, amik képesek talpon maradni a legkülönbözőbb helyzetekben és segítenek eldönteni, hogy az adott készségeinket hogyan használjuk. Szerinte a szeretet, alázat, szolgálatkészség és becsületesség a négy jellemvonás, ami az alapot képzi. A programokon keresztül a diákoknak lehetősége van olyan témákról beszélgetni, amik nemcsak a készségeikre, hanem a jellemükre is kihatnak.

KÖZÖSSÉG és CSAPAT

A társadalom ezernyi kisebb közösségből épül fel. És ezek jelentik a társadalom változásának kis egységeit. Ahogy egyre mélyebben megértjük a közösség fogalmát, megtapasztaljuk mit is jelent egy közösség része lenni, vezetni és másokkal együtt dolgozni, hatással lesz az életünkre, lehetőséget ad, hogy hassunk egymásra és a gondolataink, tudásunk és ötleteink célbe érjenek.

VEZETŐI KÉSZSÉGEK

A vezetés sokkal többet jelent, mint egy munkakör egy cégnél és sokkal tovább mutat az üzleti világnál. Megjelenik az emberi kapcsolatainkban, barátságainkban, szabadidős tevékenységeinkben, hobbiainkban, gyereknevelésben, mindennapi életünkben. A vezetés nemcsak egy tevékenység, hanem egy mentalitás, ahogy  a különböző élethelyzetekhez hozzáállunk. A vezetés elmélete nagyon tág, tele önértékeléssel, készségekkel, de még mielőtt erre sor kerülne szeretnénk, ha a résztvevők először tapasztalatot szereznének és kapnának egy jövőképet arról, hogy kis is a vezető és mire is vanna lehetőségei.

SZOCIÁLIS KÉSZSÉGEK

Az érzelmi intelligencia egy nagy téma ma. A saját és mások érzelmének felfogása, megértése és kezelése sok figyelmet kap, mert nem egyszerű az emberek számára. Az egymással létrejövő kapcsolatokat lehet fejleszteni és elmélyíteni. Senki nem született tökéletes szociális készségekkel, de tapasztalással és türelemmel mindannyian megérthetjük hogyan fejlődhetünk és hogyan tehetjük a kapcsolatainkat egészségesebbé.

KOMMUNIKÁCIÓ

Amikor ma a kommunikációról beszélünk az emberek legtöbbször a meggyőzésre és a marketingre asszociálnak. Habár ez a nagy képnek csak egy kicsiny része. A kommunikáció a személyes kapcsolatainktól kezdve a munkahelyünkön át mindenre kihat. A kommunikáció a kapcsolatokról, mentális egészségről, csapatmunkáról, hatékonyságról szól. Tényleg mindenhol ott van. Nagyon fontos szerepük van a jól kommunikáló embereknek a mai világban és szeretnénk, ha a résztvevők megtapasztalnák ezt és megértenék hogyan.

KULTÚRÁLIS ÉRZÉKENYSÉG

A világ országai egyre jobban össze vannak kötve egymással és függenek egymástól. Az emberek ma már majdnem bárhova utazhatnak és bárhol dolgozhatnak. A különböző kultúrák találkozásának pedig egyre kevesebb akadálya van. Egy ilyen világban nyitnunk kell a kultúrális nyitottság felé, tisztában lenni saját kultúránkkal és megfelelően kezelni a másokét.

bottom of page